Despre mine

Viata mea s-a schimbat la 180 de grade odata cu degradarea sanatatii. Am suferit ceea ce medicina numeste „sindrom de oboseala cronica” ca urmare a unui complex de factori: munca in exces, lipsa perspectivei si a satisfactiei profesionale, obiceiuri, apucaturi si mosteniri de caracter paguboase (iritabilitate, diverse frici, anxietati etc). Doar ca neprimind un diagnostic timp de 2 ani, oboseala a devenit atat de accentuata incat anumite organe si-au inceput degradarea. Nu ma mai puteam baza pe corpul meu si nici pe emotiile mele. Am cazut din picioare si am ajuns in spital la operatie, caci piciorul imi fusese afectat de cadere.

Suparata pe doctori si pe actul medical in general, mi-am reamintit ca eram o scolarita de top, prezenta constant la olimpiadele nationale de chimie si… m-am reapucat de studiu. Am refuzat sa ma inspir din articolele gen lifestyle de weekend si am studiat constiincios rezultatele unor studii ample de cercetare efectuate in universitati si institute de top din lume. Am cautat adevaratele modele. Am experimentat cu incredere si treptat mi-am recapatat sanatatea.

Se pare ca am devenit un exemplu pentru cei din jur caci si parintii mei au devenut vegani, si alti prieteni includ acum in stilul de viata mici „mostre” de hrana mai sanatoasa. Prietenii m-au incurajat sa tin cursuri de nutritie.

Am inceput cu un dezechilibru, cu o criza, am ajuns la hrana sanatoasa si in final am redescoperit credinta ortodoxa. Hrana singura nu poate fi solutia la orice problema de sanatate. In fond, nu e pacat ce bagam in gura, ci ce scoatem pe gura. Si mi-a trecut si supararea pe doctori 🙂

In concluzie, trezirea mea la adevarata esenta a vietii s-a facut prin boala si hrana. Am ramas vegana fiindca ma simt bine, sunt sanatoasa si imi plac noile mancaruri.

Blogul este o simpla invitatie la meditatie si experiment. La impartasirea experientelor personale. Putem invata unii de la altii. Suntem insa responsabili de semintele pe care le plantam in ceilalti, de aceea invitatia mea este catre moderatie, echilibru si… cale de mijloc.

Reclame

Un gând despre „Despre mine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s