Linus Pauling si nutritia ortomoleculara

Nutriţia ortomoleculară este o ramură medicală ce isi propune sa pastreze echilibrul nutritional al organismului, prin completarea si modificarea concentratiilor de micronutrienti esentiali… 

Acesti micronutrienti sunt molecule naturale cu care organismul este obişnuit să lucreze: vitamine

aminoacizi

minerale

oligoelemente

enzime

acizi graşi

fitohormoni

extracte vegetale din plante uzual consumate de om

Pe scurt, ortomoleculele sunt acele molecule pe care le ingerăm in mod normal prin alimentaţia zilnică.

Astfel, nutritia ortomoleculara face ca organismul să fie mai rezistent împotriva agenţilor nocivi interni şi externi, să funcţioneze mai bine şi să trăiască mai mult, deoarece fiecare dintre miliardele de celule care îl compun va avea un mediu de funcţionare mai bun, mai apropiat de cel pentru care a fost „programată” de natură!

Geneza medicinei ortomoleculare ii este atribuita dublului laureat al premiului Nobel, dr. Linus Pauling (in 1954 pentru chimie si in 1963 pentru pace).
Alaturi de Albert Einstein, Galileo si Newton, dr. Pauling a fost inclus in lista celor mai influenti oameni de stiinta ai tuturor timpurilor, lista alcatuita de publicatia New Scientist.

http://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Pauling

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s